Annons
Annons

ett löfte om en fantastisk sommar!!!

Jätteverbenabäbisarna är ute och "vallas" på dagarna för att härdas inför sommaren ...

FullSizeRender[4]
Enligt bondepraktikan kommer sommaren att bli precis som vädret är söndagen före pingst …

DET ÄR IDAG DET!!!

Och tänk om det ändå kunde stämma! För det väder vi haft idag är precis som drömmen om svensk sommar – som alla vill ha den – även om det gick lite väl hastigt för att jag riktigt skulle kunna hänga med.

Bilden ovan visar min vy från uteplatsen och ut över alla fina husen på Sköndals gräddhylla – Bagargränd! Det här kan vara sista helgen med den här vyn – för så snart träden, framförallt eken till höger, är fullt utslagna är den här utsikten ”is no more”. Kan säga att jag tycker både och om detta faktum – jag bor i en villaförort och tycker att det är trevligt med grannar … å andra sidan är känslan av att bo mitt i naturen/skogen inte heller helt fel …

Den knoppiga växten till höger framför trädgårdsmuren är en Azalea Pontica. Gul och hel ljuvligt starkt doftande är denna rara växt som Walter Bauer planterade här för 61 år sedan – sammanhang!

IMG_6338
Backar lite och här är det som blivit vår frukostplats med ljuvlig morgonsol och som har nya betongplattor, 60x 60 cm, sedan i november. Nu får vi njuta av hela härligheten som dessutom blivit lite större till ytan. Det här är en av vår tomts allra finaste platser. Förutom morgonsolen är det en lika ljuvlig kvällssolsplats!

Dessutom har vi – när/om vi vill – uppsikt på gatan nedanför. 😉

IMG_6345

Jätteverbenabäbisarna är ute och ”vallas” på dagarna för att härdas inför sommaren – de artar sig bra och jag hoppas att det blir ett riktigt jätteverbenaår! Med tanke på att sommaren, enligt bondepraktikan, ska bli så fantastisk borde det bli ett sådant.

Inte blev det mycket läst av Arne Dahl idag heller …

FullSizeRender
… det fanns allt för mycket annat att pyssla med.

Våra komposter – ovan de öppna med bara ”grönt” avfall – och rullkomposten, som jag benämner jättetombolan, med allt hushållsavfall utom kött och fisk – belönar oss rikligt med ny fantastisk jord/mull!

/Svante

 

Läs mer:

DELA (0)
PINNA (0)

svante-blogg-intro

Svante Öquist är chefredaktör på ELLE Decoration och har varit med sedan tidningen grundades 1992. Här delar han med sig av livet på redaktionen, hemma och i trädgården.

Välkommen till Svantes värld – hoppas du ska trivas!

svante@elledecoration.seAnnons

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar