Annons
Annons

Mums – Fläderblomssaft

Det finns inget godare och fräschare än fläderblomssaft – inte minst ens egen!

IMG_8138

Det finns inget godare och fräschare än fläderblomssaft – inte minst den egengjorda – och det är verkligen lätt som en plätt!

Fortfarande går det, i mer skuggiga lägen, att hitta den vanliga och vitgula flädern – vi planterade en blodfläder (Sambucus nigra ‘Black Lady’) förra våren och roséfläderblomssaften blir om möjligt ännu godare.

Dessutom är Black Lady en otroligt vacker trädgårdsbuske som skapar dramatik med sitt blåsvarta bladverk.

Det här behöver du:

50 klasar av fläderblom

2 kg socker

3 och en halv liter vatten

4 citroner

60 gram citronsyra

Så här gör du:

Klipp bort allt hårt/grönt från blomklasarna.

Skiva citronerna tunt.

Varva fläderblomsklasar, citronskivor och socker i en stor hink – jag använder en i rostfritt stål.

Koka upp vattnet och smält ner citronsyran och rör om – häll över i hinken.

Låt stå svalt i ca 5 dagar.

Rör om då och då.

Sila upp på riktigt rena flaskor.

FullSizeRender[2]
”Före” bilden kommer sist … fin buske, eller hur?

Lycka till! 😉

/Svante

Läs mer:

DELA (0)
PINNA (1)

svante-blogg-intro

Svante Öquist är chefredaktör på ELLE Decoration och har varit med sedan tidningen grundades 1992. Här delar han med sig av livet på redaktionen, hemma och i trädgården.

Välkommen till Svantes värld – hoppas du ska trivas!

svante@elledecoration.se



Annons

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar