Annons
Annons

1000 och åter 1000 kulörer …

... föra diskussioner, utveckla sammanhang och berika varandra med kunskap!

IMG_3874
Det är väl ingen tradition förrän det blir en tredje gång – men jag känner mig trots det nöjd med att för andra gången sitta med i juryn som ska certifiera färgsättare och färgarkitekter. Jag är kallad av NCS – Natural Colour System, det svenska företag (ja, inte många vet ens att det är svenskt) som administrerar och har byggt upp detta världssomspännande och världsledande kulörsystem.

Annons

IMG_3862
Jag har en ytterst kunnig och kompetent trio av damer med mig i panelen: Lena Andersson, inredningsarkitekt/designer SD, Atrium Design; Berit Bergström, Senior Advisor, NCS Colour AB och Joanna Pierre, byggnadsantikvarie.

IMG_3875
Min starka sida är inte att tyda alla koder – däremot litar jag till mitt öga …

IMG_3872
Helt fascinerande att det med NCS-systemet går att bryta ett i princip oändligt antal kulörer. Så otroligt givande att sitta i en jury bestående av kompetent yrkesfolk – föra diskussioner, utveckla sammanhang och berika varandra med kunskap.

Hursomhelst lär jag mig massor – även om jag själv bara bidrar med mitt ”öga”! 😉

/Svante

P.S. Själva bedömningen då? Jo, skam till sägandes var det bara en som sent i eftermiddags lämnade Igeldammsgatan 3o med sitt inramade diplom under armen. Inte alltid det lättaste att formulera och leverera relevant kritik – även om den är lätt att tänka … Alla får dock en chans att åtgärda de punkter vi anmärkte på och efter det hämta ut sina diplom. /s

Läs mer:

DELA (0)
PINNA (0)

svante-blogg-intro

Svante Öquist är chefredaktör på ELLE Decoration och har varit med sedan tidningen grundades 1992. Här delar han med sig av livet på redaktionen, hemma och i trädgården.

Välkommen till Svantes värld – hoppas du ska trivas!

[email protected]Annons

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar