Annons
Annons

Blixtkär!

Om jag inte redan vore lyckligt gift skulle jag göra allt för att göra Kile till min!

Kile sofa_detalje_1_S
Om det inte vore för min älskade Charles – som har en central plats i mitt liv och i mitt vardagsrum – skulle jag inte ha skytt några medel för att få Kile som min partner …

Kile sofa_v1_S
Kile är en helt ny soffa i design av Jasper Morrison för den danska, klassiska möbelproducenten Fredericia. Formgivaren Børge Mogensen, som sedan 1955 stått för en stor del av Fredericias designklassiker, och en av Jaspers favoriter, har del i soffan i form av att hans signum – klassiska, kvadratiska ben i ytterhörnen – är utgångspunkt. Kile är essensen av sofistikerad design utan att bli det minsta könlös eller utslätad!

Annons

Det säger mycket om en formgivare att kunna sätta sig in i ett sammanhang och förnya utan att ha anspråk på att göra allt nytt och helt efter sitt eget huvud!

Så ytterst sympatiskt och ödmjukt av Jasper Morrison! Respekt!!!

Kile sofa_v3_S
Ja, måste erkänna att jag, trots trohetslöftet till Charles, är väldig sugen på Kile!

/Svante

P.S. Charles är min italienska designklassiker, design Antonio Citterio för B&B Italia, en soffa som tål ett livslångt äktenskap …

Läs mer:

DELA (0)
PINNA (0)

svante-blogg-intro

Svante Öquist är chefredaktör på ELLE Decoration och har varit med sedan tidningen grundades 1992. Här delar han med sig av livet på redaktionen, hemma och i trädgården.

Välkommen till Svantes värld – hoppas du ska trivas!

[email protected]



Annons

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar