Annons
Annons

ett underbart sommarregn!

Trädgården kan inte bli mer njutbar än så här! I alla fall inte idag ... ;-)

IMG_7741
Tunnan är full och det återstår bara att fälla upp ”pipen”

IMG_8130
En ögonblicksbild från den 2 juli 2016 – lördag morgon kl 06.00 – trädgården kan inte bli mer njutbar än så här … jo, kanske, iaf kommer jag att säga så många gånger än …

Annons

Hursomhelst är det en ljuvlig lördagsmorgon!

Daggkåpan närmst i bild är på topp, trebladsspiran lite längre bort toppar också nu, innan den sakta börjar ”snöa” blomblad och inte minst – den japanska blodlönnen. Den varelse i vår trädgård som jag har hundratals bilder av, från hundratals olika tillfällen – ändå är ingen den andra lik! Tusentals kulörer.

Längst till vänster i bild lurar silveraxet – eller cimicifugan som jag föredrar att kalla den även om jag vet att den bytt namn – med sina blåsvarta blad. Den har den goda egenskapen att hela säsongen glädja oss med sitt makalöst vackra bladverk – för att sedan, sist av alla, brista ut i magnifik blomning i form av långa vit- och silverskimrande spiror. Från slutet av augusti och långt, långt in på hösten.

IMG_7460
Daggkåpan bara för någon vecka sedan …

IMG_7847
… och för några dagar sedan!

Den av trädgårdens invånare som kanske har som allra mest bråttom med att avverka sin livscykel. Vi klipper ner blommorna så snart de har passerat sin topp – då hinner daggkåpan leva om sitt liv en gång till den här säsongen … tänk om vi kunde göra så! 😉

+ att de inte frösår sig precis överallt!!!

/Svante

Läs mer:

DELA (0)
PINNA (0)

svante-blogg-intro

Svante Öquist är chefredaktör på ELLE Decoration och har varit med sedan tidningen grundades 1992. Här delar han med sig av livet på redaktionen, hemma och i trädgården.

Välkommen till Svantes värld – hoppas du ska trivas!

[email protected]Annons

  • Karolina

    Sa himla vackert.
    Beratta garna hur daggkapan ser ut nar man ska klippa den, samt hur man ska klippa den (for att den ska komma till liv en gang till innan sasongen ar over). Vi har precis kopt ett hus med den mest blommande tradgard jag nagonsin sett, den ena sorten ersatter den andra nar den har gjort sitt for i ar. Vi bor i Holland men pga det otroligt vackra vadret ni har haft i Sverige i ar sa tror jag nastan era blommor blommar lite fore.
    Var daggkapa hanger ganska mycket just nu men ser anda levande ut.
    Vore ju jatte fint om vi kunde fa tillbaka den en gang till i ar.

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar