Annons
Annons

… först på bollen!

En magnifik middag, med en utvald skara kollegor, mitt i ett sammelsurium av genrepande artister & dansare – superkul! Och en dag i förväg!!!

sIMG_7534
Sobert snyggt program som presenterar de två vinnarna av 25-årsjubilerande Polar Music Prize 2016 – musikproducenten Max Martin och mezzosopranen Cecilia Bartoli. Priset instiftades för 25 år sedan av legenden inom svenskt musikliv – Stikkan Anderson.

Annons

IMG_7532
Vi är några journalister som blivit inbjudna till ett slags genrep av dukning/mat, och det under det musikaliska genrepet på scen, dagen innan själva ceremonin i Vinterträdgården på Grand Hotel i Stockholm. Keramiktillverkaren Mateus – som för 9:e året står för dukningen är också vår värd för kvällen.

FullSizeRender
Årets dukning är helt vit. Stikkan Anderson hade mycket bestämda åsikter om menyn och hans ande svävar i mångt och mycket över hela evenemanget. Rejäl och hederlig mat med svenskt anknytning – och här ligger snapsarna på isbädd.

IMG_7554
En meny som ser ut så här – och gott var det! Lovar!

IMG_7564
Från vårt bord på balkongen blickade vi ut över den magnifika Grands Vinterträdgård – där borden håller på att dukas för 650 gäster.

Samtidigt som Back Street Boys precis avslutar sin repetition och lämnar över till Kim Cesarion – som sjunger uppe vid vårt bord på balkongen, medan dansarna intagit scenen och alla gångar mellan borden – äter vi vår middag!

IMG_7555
Det är så ljudligt att det nästan är fysiskt – men så kul att få vara med!

IMG_7558
Under middagen berättar John Ledin, barnbarn till Stikkan Anderson och son till Marie och  Tomas Ledin, om Polar Music Prize tillsammans med Filippa Lundahl, dotter till Mateus grundare Teresa Lundahl.

Lyssnar gör Amelia Widell, bloggare och nu också möbelformgivare, Daniel Redgert och min kollega från Residence, Hanna Nova Beatrice.

IMG_7550
Förrättens ”landgång” var galet god!!!

IMG_7600
Jag hade själv värdinnan Teresa Lundahl till bordet.

IMG_7603
På andra sidan hade jag stjärnstylisten Lotta Agaton – det är tur att en har så pass mycket självironi att det går att  skratta åt hur det går till numera … Helt galet …

IMG_7601
… eller hur?

IMG_7579
Snett mitt emot mig hade jag Daniella Witte – frilansande inredare/stylist på ELLE Decoration och bloggare på elledecoration.se

IMG_7583
Till kaffet – som serverades i en gyllene sal med balkong mot Stockholms Ström och Kungliga Slottet – hade Mateus dukat upp kuverten från de tidigare åtta åren i tjänst för Polar Music Prize – här från 2008.

IMG_7584
2009

IMG_7585
2010

IMG_7586
2011

IMG_7587
2012

IMG_75882013

IMG_7589
2014

IMG_7590
Och till sist, 2015 – förra årets dukning.

FullSizeRender[1]
Det sista jag såg när jag skulle hoppa in i taxin för att åka hem till min förort var Lill-Babs som i sin tur hoppade ut från en ”stripad” Lexus. Javisst, självklart var hon på väg in till generalrepetetionen …

/Svante 😉

Läs mer:

DELA (1)
PINNA (0)

svante-blogg-intro

Svante Öquist är chefredaktör på ELLE Decoration och har varit med sedan tidningen grundades 1992. Här delar han med sig av livet på redaktionen, hemma och i trädgården.

Välkommen till Svantes värld – hoppas du ska trivas!

[email protected]Annons

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar