Annons
Annons

… från ax till limpa!

Det finns ingen större odlarglädje än att kunna skörda sin egen basilika – och så ljuvligt gott!

IMG_7800
Någonting av det mest tacksamma som finns att fröså och driva upp är basilika. Odling som funkar i princip hur och var man än bor eftersom det är i kruka och inte på friland som basilikan trivs bäst. Och kom ihåg – regnar det så vill basilikan vara under tak och inte bli blöt om vare sig huvud eller fötter. Vilket nästan gör en balkong till den ultimata odlingsplatsen

Annons

Den här, minst sagt grälla och nästan lite suspekta, fröpåsen från Franchi Sementi innehåller vad vi kommit fram till – den absolut bästa och godaste basilikan!

IMG_7798
På den här bilden från i morse i vårt köksfönster har fröerna grott och tagit sig rejält – färdiga för omskolning och utplantering i större krukor. Det vill till att inte planera för tätt så att varje planta får livsrum och plats att växa till sig.

IMG_4456
Är det inte en fröjd för ögat!

Om bara några veckor kommer det att se ut så här och det finns inget som smakar mer och bättre än hemodlad basilika. Just den här sorten har en intensiv och nästan lite pepprig ton – smakar ljuvligt!

/Svante

Läs mer:

DELA (0)
PINNA (0)

svante-blogg-intro

Svante Öquist är chefredaktör på ELLE Decoration och har varit med sedan tidningen grundades 1992. Här delar han med sig av livet på redaktionen, hemma och i trädgården.

Välkommen till Svantes värld – hoppas du ska trivas!

[email protected]Annons

 • Ninni

  Hej Svante, härligt att se din odlargläjde!
  Något som också hade varit en stor GLÄDJE är att kunna lämna kommentarer hos Daniella, men tyvärr går det ej, endast några gånger har det fungerat, Hade varit roligt att önska henne en Skön och härlig Midsommarhelg och tacka för all fotoskönhet hon delar och ger genom sin blogg. Hennes stjärna lyser starkare och starkare.
  Jag har varit i kontakt med Er webbansvarig ett flertal gånger och även meddelat Daniella problemet. Det här har varit ett problem sedan Er nya webbsida. Kan Du lösa problemet?
  Önskar Dig en Glad Midsommar!
  Vänliga hälsningar från Ninni.

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar