Annons
Annons

Gröna stadsfingrar

En måste-ha-bok för stadsodlaren som inte är så erfaren.

IMG_5629
Urban odling – tak, terrass och balkong av Ulrika Flodin Furås och Mattias Gustafsson är en riktig liten pärla. Och mer rätt i tiden än så här kan det knappast bli – för i sommar kommer asfalten att blomma!

Annons

Stadsodling innebär i de allra flesta fall att det bara är en begränsad yta som står till buds – därmed är planering och klokskap extra viktiga. I den här boken ges de rätta verktygen för såväl planering som skötsel och odlingsråd för olika växtplatser.

Här finns också 18 ritningar på konkreta byggprojekt i olika svårighetsgrad – odlingsskåp, kryddtrappa, självvattnare … En måste-ha-bok för stadsodlaren som inte är så erfaren och till ett humant pris, ca två hundringar, Natur & Kultur.

IMG_5633
Ett kul exempel på ett av gör det själv projekten i boken. Ett självvattnande system som med hjälp av en vanlig akvariepump får vattnet att via metallkedjor cirkulera i kruksystemet …

Estetiken i just det här exemplet kan förstås ifrågasättas – men vilket kul projekt att göra med barn – rena biologi/fysiklektionen på riktigt!

IMG_5635
En gerillaodlares balkong!

IMG_5636
Så här såg det ut nu i eftermiddags på fönsterbrädan i vårt sovrum,

Doktor Westerlunds hälsoblomma behöver ansas, klippas ner och förstås – planteras om inför växtsäsongen. Något som redan är gjort med väpplingen – och oj, vilken fart den satt. Blommar redan som tokig!

Älskar också kontrasten till den forfarande grå aprilnaturen utanför fönstret – nu vill det bara till att det inte går för fort. Vill hinna med njuta av allt. 😉

/Svante

Läs mer:

DELA (36)
PINNA (0)

svante-blogg-intro

Svante Öquist är chefredaktör på ELLE Decoration och har varit med sedan tidningen grundades 1992. Här delar han med sig av livet på redaktionen, hemma och i trädgården.

Välkommen till Svantes värld – hoppas du ska trivas!

[email protected]Annons

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar