Annons
Annons

på återseende + Årets julkula!

Rätt vad det är är jag tillbaka här på bloggen med samma adress som förr – men också med matnyttiga "gröna" inlägg på vår sajt: elledecoration.se

bukett
Nu pausar jag …

Det kan tyckas att jag slöat till mer än lovligt på sistone – ja, ända sedan vår drömresa till San Francisco, Los Angeles och New York i våras – när jag på något sätt tappade rutinen/tryggheten i att blogga varje dag – något jag dittills helt levt upp till …

Annons

Ett jobb som mitt, i dagens föränderliga mediavärld, förändras mer och snabbare, dag från dag, än vad jag någonsin hade kunnat föreställa mig för bara ett år sedan … Eftersom jag alltid bloggat utom ordinarie arbetstid – på kvällar, morgnar och helger – och den ”ordinarie” arbetstiden sväller ut och tar allt mer tid i anspråk satsar jag nu istället helt på mina instagraminlägg …

”Svantes Värld” – mitt hem, mitt jobb & min trädgård – på instagram varje dag!

@svante_elledecoration

Följ mig där istället!

Rätt vad det är är jag tillbaka här på bloggen med samma adress som förr – men också med matnyttiga ”gröna” inlägg på vår sajt: elledecoration.se

Med Vako – vasen ovan och med en av sommarens finaste blandbuketter från trädgården säger jag nu hej på en stund. Känner också att jag inte kan undanhålla någon Årets Julgranskula från UNICEF – FN:s organ för barns rättigheter i hela världen. Årets kula är signerad designern Stig Lindberg – som i år skulle ha fyllt 100 år. Beställ kulan, som kostar 199 kr, och flera andra utvalda julklappar direkt på unicefbutiken.se. 20% av den totala intäkten går direkt till UNICEFs verksamhet för barns rättigheter.

/Svante

Julkula_2016
P.S. Det får bli ännu en bukett – den från i morse, plockad i ringblommerabatten – som frosten ännu inte hunnit på …

I dagens värld där ”alla nyanser av grått” tycks ha ersatt de tidigare förhärskande ”alla nyanserna av vitt” – känner jag allt starkare för färg! Färg i alla dess former!

Varifrån i hela fridens namn kommer denna förkärlek för just grått? Vi svenskar som ständigt och oavbrutet klagar över  hur jobbigt det är med mörker, regn och kyla under hela vinterhalvåret – borde vi inte istället omge oss med mer färg?

Som solen, som gräset, som himlen, som blommorna … Jag fattar ingenting!

/S 😉

IMG_1307
IMG_1303
… eller den här dahliabuketten, kanske årets sista, från igår … Nu är hösten här!

Läs mer:

DELA (0)
PINNA (0)

svante-blogg-intro

Svante Öquist är chefredaktör på ELLE Decoration och har varit med sedan tidningen grundades 1992. Här delar han med sig av livet på redaktionen, hemma och i trädgården.

Välkommen till Svantes värld – hoppas du ska trivas!

[email protected]Annons

 • Ja, bejaka färgen och prioritera tiden är ståndpunkter som jag verkligen kan hålla med om. Jag tror att vi alla behöver stanna upp och reflektera över våra liv och var vi lägger vår tid och engagemang. Mycket är ju roligt och oftast vill vi göra så mycket men dygnet har ju faktiskt bara 24 timmar och någonstans där bland timmarna måste man överväga vad man gör med sin tid och varför. Förstår vad du menar med bloggen, har liknande tankar själv då en blogg kräver lite mer tid än instagram.

  Ska absolut köpa julkulan! Bidrag till barns rättigheter med design på köpet kan man ju inte missa!

  Ha en fin helg så ses vi på instagram,
  Cathrine

 • Helen

  Låter spännande! Följer såklart! Ser fram emot vinterbilderna från ert fina hus!

  Är dock lite brydd över kulan, 20% är inte mycket. Jag köper den förmodligen men inte för att jag känner att jag gör skillnad och att mina pengar har betydelse mer för att det ser illa ut att inte. 🙁 Sorry.

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar