Annons
Annons

… i väntan på ”lille grå”

Det är svårt för en "sörlänning" att ta in och förstå den magi som det innebär med en sol som aldrig går ner – midnattssol!

IMG_7950
Där står den – ”Lille Grå” – och bara väntar!

Här kommer jag att om bara någon dryg vecka ha mitt chambre séparée. Det lilla grå undantaghuset, som likt en solitär växer upp ur blåbärsriset mellan stolta furor, på Laxön i Råneå skärgård byggdes till min storebrors svärfar när han och hans fru fick ta över huset nere vi stranden.

Annons

Här finns allt en kan behöva! Ett i all enkelhet kärleksfullt inrett rum – med det bästa av allt – en liten gjutjärnskamin. För även om de norrbottniska sommarnätterna är ljusa och oftast varma så är en sprakade brasa i ”min” egen kamin livskvalitet av yppersta klass.

Laxön saknar elektricitet och det är därför som jag i min ensamhet – och till min egen stora och ogrumlade lycka – blir hänvisad till ett alldeles eget hus.

Jag är en snarkare av stora mått med ihållande sömnapnéer som följd och sover därför i normala fall med en så kallad Cpap – något som förstås inte funkar på en strömlös ö …

IMG_7949
Den här bilden – liksom den förra på ”Lille Grå” – messade min storebror strax innan midnatt igår kväll på midsommardagen. Det är svårt för en sörlänning – ja, även för mig som trots allt ändå är född och uppvuxen häruppe – att överhuvudtaget ta in och förstå den magi som det innebär med en sol som aldrig går ner – midnattssol!

IMG_7946
Själva tillbringade vi midsommardagen med den stockholmska delen av familjen/släkten i Årsta havsbad strax söder om Stockholm och nära den stora militärbasen på Berga.

Det blev en magisk eftermiddag och kväll med som här – 2 av de åtta barnen, mellan ett och 12 år – turbolekandes i den tropiskt varma junikvällen!

I bland är livet inte så dumt!

/Svante

Läs mer:

DELA (0)
PINNA (0)

svante-blogg-intro

Svante Öquist är chefredaktör på ELLE Decoration och har varit med sedan tidningen grundades 1992. Här delar han med sig av livet på redaktionen, hemma och i trädgården.

Välkommen till Svantes värld – hoppas du ska trivas!

[email protected]Annons

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar