Annons
Annons

Köksfest hos Kvänum

Designchefen Per Fernholm har gjort köksinredning till möbler!!!

FullSizeRender[12]

Har precis landat efter att ha firat in våren på ett kvällsevent för våra läsare hos/tillsammans med kökssnickeriet Kvänum i deras magnifika lokaler i en före detta bank i Malmö. Tavlan på bilden visar Intro – det kök som tidigare i år blev utnämnt till ”Årets Kök” i ELLE Decoration Swedish Design Awards 2016. Fler bilder längre fram.

Annons

FullSizeRender
Redan exteriört går det att ana vilken prakt som döljs bakom fasaden på f d Sparbanken Bikupans lokaler på Östergatan 16 i Malmö.

FullSizeRender[7]
Innanför porten väntar 100 välfyllda goodiebags och än så länge tomma klädhästar …

IMG_5305
Ett vårigt grönskimrande dryckesbord väntar också på gästerna …

FullSizeRender[11]
… precis som undertecknad, Marie Malmenskog som är marknadsansvarig och Per Fernholm som är designchef på Kvänum. Vi lutar oss mot det prisbelönta Intro.

FullSizeRender[5]
Mera Intro – ett kök i design av Per Fernholm som gör möbler av köksinredning!

FullSizeRender[6]
Zoomar ut en aning på Intro – och visst har Per gjort möbler av köket! Begåvat!

FullSizeRender[10]
Här en del av Intro i perfect match med Hanna Wendelbo-Hanssons tapet Skog från Sandberg Tyg & Tapet och väldigt, väldigt vackra kuddar från Mimou.

Unknown-6
Designchefen Per Fernholm

IMG_5292
Kulinariska höjdpunkter, att serveras till det friska vita vinet, ”in the making” med hjälp av en maskinpark från Gaggenau.

FullSizeRender[4]
Två av de minglande gästerna, fotografen som så ofta ligger bakom sidor i ELLE Decoration, Andrea Papini och hans partner Alexandra Ydholm.

IMG_5307
Ett av Kvänums kök i de stora visningslokalerna som det är omöjligt att inte sukta över …

IMG_5302
… och ännu ett!

FullSizeRender[1]
Från Aller media i Stockholm följde Annsophie Runesdotter, annonsavdelningen och Jenny Rathje, projektledare/event, med mig.

FullSizeRender[9]
Och sist men inte minst – en dukning där alla produkter kommer från Mimou. Det som Malin Karstensson, designern bakom allt, gjort ifråga om originalitet, nyytänkande och långsiktighet är något alldeles enastående. Tapeter, textilier, kuddar, tabletter, porslin … allt tillverkat på ett sätt som värnar om natur och människor där Malin själv tar personlig del och ett stort ansvar för processen.

För övrigt fick också Mimou pris i ELLE Decoration Swedish Design Awards 2016 i kategorin ”Årets Tapet” med kollektionen ”Artisan.

/Svante

P.S. Kl 23.30 när jag landat på Arlanda från Köpenhamn – ja, det går osannolikt nog inte att flyga från Malmö till Stockholm efter kl 20 – händer en av de där livets ögonblick som sätter guldkant på tillvaron. Jag hör någon ropa strax efter tullfiltret – och vem står där, just landade från Amsterdam … Jo, mina kusiner från Högsön, min uppväxtby i Norrbotten – Staffan och Olov med sina fruar Kerstin och Anna-Maria. Dom träffar jag typ aldrig!

Jag satt med ett leende hela taxiresan hem till Sköndal 😉

Läs mer:

DELA (36)
PINNA (0)

svante-blogg-intro

Svante Öquist är chefredaktör på ELLE Decoration och har varit med sedan tidningen grundades 1992. Här delar han med sig av livet på redaktionen, hemma och i trädgården.

Välkommen till Svantes värld – hoppas du ska trivas!

[email protected]Annons

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar