Annons
Annons

Kronjuveler …

... ingen människa vet hur många de är i morgon!

IMG_3240
Mitt klockcollage inrymmer i skrivande stund 18 klockor – det där med i skrivande är väldigt viktigt eftersom ingen människa vet hur många de är i morgon …

Gillar alla väldigt mycket – men här är två som jag gillar extra mycket:

Annons

Den här formpressade och väldigt minimalistiska skapelsen såg dagens ljus redan 1998 och tillverkas fortfarande i full skala – vilket gör den till en modern klassiker. Camp har fått sin form av designertrion Claesson Koivisto Rune och produceras av David Design. Mäter 40 cm i diameter och kostar runt 1000-lappen.

FullSizeRender
Den här magnifika skapelsen i massiv och tjock jakaranda med sifferverk av lika massiv och tung mässing i subtil relief mäter hela, 60 x 60 cm, och är tung som bly!!!

Brukar undra lite vad en sådan här pjäs skulle kosta om den tillverkades idag …?

Klockan, en specialbeställning till en bank, är fyndad från danska nätauktionshuset Lauritz.com och blev min för bara några få hundralappar – ett så kallat vrålfynd!!!

IMG_3233
Här hänger hela härligheten!

14 går på batteri – en, den stora danska bankklockan, går på ström från vägguttaget – och tre har mekaniska verk som dras upp med nyckel. Varje lördag!

Säkert är att rutiner är trygghetsskapande för barn – detsamma gäller för vuxna! 😉

/Svante

Läs mer:

DELA (0)
PINNA (0)

svante-blogg-intro

Svante Öquist är chefredaktör på ELLE Decoration och har varit med sedan tidningen grundades 1992. Här delar han med sig av livet på redaktionen, hemma och i trädgården.

Välkommen till Svantes värld – hoppas du ska trivas!

[email protected]Annons

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar