Annons
Annons

Kunglig glans …

Vi svenskar som ofta förleds att tro att vi är världsbäst på glastillverkning ...

FullSizeRender[2]
Hur går det egentligen till …?

En ”svävande” ihålig luftbubbla av glas i botten på varje glas!

FullSizeRender[1]
Något av ett teknikens och hantverkets under – är det trots allt!

Tyska glasproducenten Zwiesel har tagit hjälp av en svenska designduon Bernadotte & Kylberg, Prins Carl Philip och Oscar Kylberg, för att ta fram och ge form åt Air Sense. En serie glas som är så subtilt utformad, och i glas så tunt, att det nästan ger en känsla av att vara ute på tunn is … Ja, en svävande känsla är vad som infinner sig när vi testade glasen i går kväll.

Annons

IMG_0220
Champagneglasen kom väl till pass, i flödande kvällssol, på sommarsemesterns sista lördagskväll. Helgmålsringningen från Söderledskyrkan å ena sidan, och från Stora Sköndals kyrka, å andra sidan – ljuder från två olika väderstreck … tyvärr går inte fenomen av det slaget att fånga på bild … 🙂

IMG_0227
Sanslöst goda att dricka ur var också rödvinsglasen – dock med ett litet aber för känslan av att jag närsomhelst, ändå ser jag mig inte som någon he-man, med blotta handlaget skulle kunna krossa glaset … Så tunna och lätta är de!

FullSizeRender[3]
Det är bara att gratulera  Zwiesel till sitt designkap!

Vi svenskar som ofta förleds att tro att vi är världsbäst på glastillverkning …

/Svante

Läs mer:

DELA (127)
PINNA (0)

svante-blogg-intro

Svante Öquist är chefredaktör på ELLE Decoration och har varit med sedan tidningen grundades 1992. Här delar han med sig av livet på redaktionen, hemma och i trädgården.

Välkommen till Svantes värld – hoppas du ska trivas!

[email protected]Annons

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar