Annons
Annons

Lingon-plockar-väder! ;-)))

Det här är precis en sådan söndag när min mamma skulle ha sagt: Svante – idag plockar vi lingon – eller hur?

FullSizeRender[3]
Söndagen den 4 september – i nådens år 2016!

Det här är precis en sådan söndag när min mamma skulle ha sagt: Svante – idag plockar vi lingon – eller hur? Vi skulle ha packat cykelkorgen med kaffetermos, smörgåsar och ”hastbullar” och cyklat iväg till ”oppi hällen”. Fritt översatt från norrbottniskt bondmål betyder det ”uppe på hällarna” – som vårt skogsskifte, några kilometer från hemgården, heter. Hög luft, höga bergsknallar, doft av höst, och fullt av skogens röda guld – lingon! Jag mins att min mamma var fylld av fascination över att jag plockade bär så ”rent” i hinken att de aldrig behövde rensas – dessutom alltid med vänster hand, trots att jag är högerhänt …

Annons

Vi skulle ha haft en helt underbar dag – bara mamma och jag – och jag får hjärtklappning bara av att tänka på det. Min mamma finns inte längre , redan 1980 tog kräftan henne, men det går inte en dag utan att jag tänker på henne och hur stolt hon skulle ha varit över att det trots allt gått helt OK för hennes mellanpojke …

Och inte minst – hur mycket hon skulle ha trivts att vara med oss här i Villa Sundahl och pyssla om oss, huset och trädgården – ja, hon skulle till och med ha älskat det!

IMG_0435
Vi bor typ mitt i skogen – dock inga lingonmarker – men en väl så vacker ekbacke och idag kanske det också blev säsongens sista söndagsfrukost borta vid min favorithörna – där trädgårdsmuren avslutas i form av en smått asymmetrisk – ändå rektangulär plats. Vi kallar den för vår kommandobrygga …

FullSizeRender[2]
Och titta hur krasse och ringblommaor ”exploderar” för att inte tala om jätteverbenornas lila jättekvastar som strävar mot skyn!– älskar september!

IMG_0434
Vilken ynnest att kunna plocka in fyrverkerier av det här slaget!

En lycklig söndag med lingon-plockar-väder – om än i total avsaknad av lingon!

/Svante

Läs mer:

DELA (0)
PINNA (0)

svante-blogg-intro

Svante Öquist är chefredaktör på ELLE Decoration och har varit med sedan tidningen grundades 1992. Här delar han med sig av livet på redaktionen, hemma och i trädgården.

Välkommen till Svantes värld – hoppas du ska trivas!

[email protected]Annons

  • Ing-Britt Pettersson

    Hej Svante!
    Håller helt med dig – fint när krassen svämmar över, det gör den nu på min lilla balkong. Men Du – jag sitter just och bläddrar i senaste numret av Elle Decoration – eller rättare sagt, jag ligger och bläddrar – och igen dyker den upp Eames gungstolen – baljan! Finns det en fulare stol? Hur kommer det sig att den finns med i stort sett alla heminredningsnummer? Så ful!

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar