Annons
Annons

Mode + inredning = sant!

Vi kommer direkt in på att prata om sammanhang och dess betydelse i alla kreativa processer!

IMG_3838
Ikväll drog jag och min kollega – Cia Jansson, chefredaktör på ELLE, direkt efter jobbet iväg på party i Marimekkos butik på Skånegatan 71 i Stockholm.

Vi ska fira lanseringen av en helt ny kollektion av vaser + tre tryckta textilmönster.

Annons

IMG_3833
Jag är omgiven av, längst till vänster, Cia; superesteten och designern Carina Seth Andersson och till sist Anna Teurnell, Creative Director på traditionstyngda Marimekko.

En ”traditionstyngdhet” som hon förvaltar och förnyar med en otrolig fingertoppskänsla. Det säger en del om Anna och hennes kompetens att hon var hjärnan bakom H&Ms senaste succé – lanseringen av & Other Stories – innan hon började på Marimekko. Något av det första hon gjorde vara att knyta designern Carina Seth Andersson till Marimekko och det är också Carina som ligger bakom vaskollektionen och de tre nya textilmönstren. En kollektion som knyter an till den estetik som Marimekko står för – och gör den till 2016. Snyggt!

Anna och jag kommer direkt in på att prata om sammanhang och dess betydelse i alla kreativa processer – känner, utan att egentligen alls känna Anna, att det här är en kvinna som vet precis vad hon håller på med. Grattis Marimekko!

IMG_3819
Delar av kollektion – och se vilken tillhörighet så vitt skilda saker ändå skapar!

IMG_3822
Fikonblad och en pelargonkvist – jag anar Carinas delaktighet i arrangemanget!

Marimekko2SS16
Den lilla metallknappen är traditionstyngd om något hos Marimekko – så fint den passar in på kuddfodralen. + Älskar den vita stickningen på det blå/svarta kudden.

marimekkoSS16
Formfrossa! Det här kan inte bli något annat än en succé för Marimekko!

/Svante

Läs mer:

DELA (7)
PINNA (0)

svante-blogg-intro

Svante Öquist är chefredaktör på ELLE Decoration och har varit med sedan tidningen grundades 1992. Här delar han med sig av livet på redaktionen, hemma och i trädgården.

Välkommen till Svantes värld – hoppas du ska trivas!

[email protected]Annons

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar