Annons
Annons

Nu & då … eller då & nu! ;-)

En bok från 1980 – som skulle kunna vara utgiven idag – älskar sammanhang!

IMG_8526
Underst ligger senaste numret av ELLE Decoration, juni/juli 2016, ovanpå ligger den första upplagan av ”Skönt kring Grönt” från 1980.

En riktig pärla skriven av trädgårdslegenden Ulla Molin – med illustrationer av Lisa Bauer och foto av arkitekturfotografen Sune Sundahl.

Annons

Här blir det dessutom något slags rekord i sammanhang – något jag älskar!

Lisa Bauer var hustru till Walter Bauer – trädgårdsmästaren/arkitekten om ritat vår trädgård här i Villa Sundahl. Som om det inte var nog med det … Sune Sundahl är son till Eskil Sundahl – vår husarkitekt och den som byggde vårt hus till sig själv 1955! Eskil var pensionär redan då så antagligen har inte Sune bott här men ändå …

IMG_8533
Baksidestexten på boken säger precis vad det handlar om – och det här skulle precis lika gärna kunna vara 2016 – och inte 1980. Att möblera med krukväxter har aldrig varit mer aktuellt – för att inte säga trendigare – än nu, vad en då lägger för värde i det begreppet.

IMG_8550
Som jag har letat efter den här boken – nu när vi kom hem från vår Norrbottenstrip låg den och väntade i brevlådan och jag säger bara – tack för antikvariat.net

Det första uppslaget jag slår upp visar en helsida på min favorit Portugal – men här i en modell jag aldrig tidigare sett – i saltglaserad keramik. Design, Signe Persson-Melin förstås!

Här följer åtta slumpvis utvalda uppslag från boken …

IMG_8543
Här handlar det förstås om – ja, gissa … myrten!

Och jag vill genast klippa en av mina myrtenbollar med form av en fågel! 😉

IMG_8542
IMG_8546
IMG_8547
IMG_8540
IMG_8548
IMG_8549
IMG_8536
Lisa Bauers illustrationer är helt fantastiska! Älskar dem!

/Svante

Läs mer:

DELA (0)
PINNA (0)

svante-blogg-intro

Svante Öquist är chefredaktör på ELLE Decoration och har varit med sedan tidningen grundades 1992. Här delar han med sig av livet på redaktionen, hemma och i trädgården.

Välkommen till Svantes värld – hoppas du ska trivas!

[email protected]Annons

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar