Annons
Annons

poetiskt om Hantverk, kvalitetet & hållbarhet

"Hjem" – en utställning i samarbete mellan Fritz Hansen, Georg Jensen Damask och Dinesen.

IMG_6813
Vi är en grupp andäktiga journalister som anländer till golvtillverkaren Dinesens visningslägenhet ett stenkast från Srøget i centrala Köpenhamn. Vi ska i regi av 3 Days of Design få en specialvisning av utställningen ”Hjem” – ett samarbete mellan Fritz Hansen, Georg Jensen Damask och Dinesen.

Annons

En konceptuell utställning – iscensatt av bildkonstnären Pernille Egeskov – som skildrar hantverk, kvalitet och  hållbarhet utifrån de tre stora danska och ikoniska varumärkenas perspektiv.

IMG_6819
De två vardagsrummen i svit har förstås ett extraordinärt och vitsåpat golv från Dinesen – med dimensioner i fråga om såväl tiljornas bredd, som längd – som gör en hantverksnörd som jag salig av ren lycka …

Georg Jensens Damask kringströdda och ”använda” servetter avslutar/inleder – kan vara vilket som – catwalken och bildar ett gigantiskt nystan som ”rullar in” mot matsalsdelen  …

IMG_6817[1]
… som leder vidare in till matsalen och övergår i den felfria linneduken på bordet …

IMG_6811
… som i sin tur övergår i endast dukens varp utan inslag – fäst på väggen!

IMG_6810
Lägenhetens sovrum där sängen ”reser sig” ur en ocean av sänglinne …

IMG_6808
Till sist – badrummet.

Här är innertaket en installation av tätt, tätt hängande blomkalkar av färska liljor som redan när vi är där – på pressdagen, dagen innan utställningen öppnar officiellt – ger ifrån sig  en stormflod i form av doft, utan att egentligen ha hunnit slå ut helt … Sensationellt – helt enkelt!

Konceptuella utställningar av det här slaget brukar lätt kunna gå överstyr i fråga om pretentioner – men i det här fallet lyckas Pernille Egeskov med den äran! Utställningen Hjem är oerhört vacker, poetisk och genomsyras av hantverk, kvalitet & hållbarhet.

/Svante

Läs mer:

DELA (0)
PINNA (0)

svante-blogg-intro

Svante Öquist är chefredaktör på ELLE Decoration och har varit med sedan tidningen grundades 1992. Här delar han med sig av livet på redaktionen, hemma och i trädgården.

Välkommen till Svantes värld – hoppas du ska trivas!

[email protected]Annons

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar