Annons
Annons

Powerteam!

Tidigare under kvällen hade jag en av de mest ärofulla prisutdelarrollerna ...

IMG_2579
Vilket lag! Vilket gäng!

Här är en stor del av min kollegor från systertidningar i 24 länder från jordens alla hörn samlade på scenen i Teatro Franco Parenti i Milano igår kväll. Vi har precis delat ut det 13:e och mest betydelsefulla priset – Årets Designer – till spanjoren Jaime Hayon, trea fr höger om mig och med blå skjorta under kavajen. Det är jag med röd/brun jacka och precis till höger om mig står Livia Peraldo Matton, chefredaktör för italienska ELLE Decor, som är eldsjälen bakom eventet.

Annons

IMG_2566
Tidigare under kvällen hade jag en av de mest ärofulla prisutdelarrollerna – Årets Möbel. Ett pris som jag stolt delade ut till de franska bröderna Ronan och Erwan Bouroullec för deras Kaari med finska Artek som producent.

IMG_5571
Årets Designer – Jaime Hayon har jag träffat flera gånger tidigare och precis som vanligt, med så begåvade människor, är det första jag slås av – ödmjukheten. Det är så lätt att ofta ha en förutfattad mening om storheter som Jamie – men även Jasper Morrison och Konstantin Grcic som f ö också fick pris under kvällen – att de ska vara märkvärdiga snobbar som inte är talbara – när det i själva verket är precis tvärtom. Jasper Morrison är egentligen kanske inte så talbar – men det beror mest på att han är blyg.

FullSizeRender
Inte så blyga alls och dessutom jätteglada är fyra sjundedelar av design gruppen Note Design som fick utmärkelsen Årets Designer av oss här hemma i Sverige i den lokala deltävlingen av EDIDA – EDSDA! Fr v Alexis Holmqvist, Sanna Wåhlin, Charlotte Ackemar och Kristoffer Fagerström.

Det är bara en tidsfråga innan de vinner stora EDSDA – jag är superglad över att de var med oss och firade i Milano.

/Svante

P.S. De råder väl inget tvivel om vilken sponsor vi hade på skumpan … 😉

Läs mer:

DELA (0)
PINNA (0)

svante-blogg-intro

Svante Öquist är chefredaktör på ELLE Decoration och har varit med sedan tidningen grundades 1992. Här delar han med sig av livet på redaktionen, hemma och i trädgården.

Välkommen till Svantes värld – hoppas du ska trivas!

[email protected]Annons

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar