Annons
Annons

Ringleden

Ringleder leder bara till en sak – mer trafik! Gäller dock inte hus ...

FullSizeRender
Efter precis två år i Villa Sundahl börjar saker , en efter en, falla på plats. De 61-åriga betongplattorna, präglade av lika lång patina, lades om under vintern och nu är det bara det lätta kvar – planteringarna!

Annons

Väderstrecket är ost, nordost – vilket innebär i princip evig skugga. Funkior, ormbunkar och, vi hoppas att även daggsalvian ska klara det här läget …

IMG_7145
En kvadratisk uteplats, med vattenutkast och vattentunna i ek och plattor 60×60 cm, precis nedanför de dubbla badrumsfönstren, bryter symmetrin hos plattorna, 25×50 cm, som bildar själva ”ringleden” runt huset.

IMG_7158
Här smyger ringleden runt hörnet med intrikata förskjutningar plattorna sinsemellan – det här är forfarande en trädgårdsarbetsplats!

IMG_7131
Än mer en trädgårdsarbetsplats på husets norrsida – som också hyser vår bokdunge … eller elefanthjorden som jag föredrar att kalla den …

/Svante

Läs mer:

DELA (0)
PINNA (0)

svante-blogg-intro

Svante Öquist är chefredaktör på ELLE Decoration och har varit med sedan tidningen grundades 1992. Här delar han med sig av livet på redaktionen, hemma och i trädgården.

Välkommen till Svantes värld – hoppas du ska trivas!

[email protected]Annons

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar