Annons
Annons

Som om de alltid hade funnits …

"Karttokig" som jag är, går jag igång på de två "karttapeterna" i kollektionen!

FullSizeRender[6]
… ja, precis så känner jag med den nya tapetkollektionen från Lexington som premiärlanseras den 21 september – i morse fick vi journalister en förhandstitt.

Tapeterna säljs och marknadsförs enbart under varumärket Lexington men är tillverkade av Boråstapeter – och i ett designsamarbete mellan Lexingtons CEO och Creative Director, Kristina Lindhe och Sissa Sundling, Head of Design på Boråstapeter.

Annons

IMG_6016
Det var också de båda damerna, Kristina t v, som höll i presentationen. Kollektionen består av 9 olika mönster i totalt 35 varianter.

IMG_6019
Alla mönstren är New England-inspirerade och döpta efter författare från USA

FullSizeRender[5]
Ni förstår säkert redan att det här mönstret med insmugna fåglar, Emily, är min favorit – och tänk så olika uttryck den får med den dramatiskt mörkblå bottenfärgen jämfört med den här sofistikerat ljusa …

IMG_6004
Lexingtons showwroom, 5 tr ö g på S:t Eriksgatan i Stockholm, visade ett totalt nytt ansikte – helt omgjort med den nya tapetkollektionen – men även höst/vinter i övriga kollektioner som kommer att visas om någon vecka.

FullSizeRender[3]
Som till exempel den här!

IMG_6008
… eller den här. I bakgrunden står pressfrukosten uppdukad.

IMG_6012
Här lyssnar trendoraklet Cay Bond till Kristina och Sissa.

IMG_6021
En annan av mina favoriter – ett mycket sofistikerat, och rent typografiskt, mönster i tapeten på skärmväggen – Arthur. Här går det efter ett slag att hitta ord …

FullSizeRender[8]
En baskollektion med helt suveränt koordinerade mönster – hur bra framgår inte riktig av mina bilder, men det går att få ett hum.

Blir lite nostalgisk när jag ser huset på andra sidan gatan vars fasad är klädd med gul plåt med plannja-profil. Huset rymde på 1970-talet ett servicehus med boende för äldre som behövde mer eller mindre tillsyn. Här jobbade jag under ett par år av min studietid halvtid/natt, vilket innebar sju nätter/månad … ingen aning om vad huset hyser idag …?

FullSizeRender
Sist men inte minst – självklart går jag, karttokig som jag är, igång på de två ”karttapeterna”, som inte är några tapeter men ändå är tapeter … Det här är Boston Bay.

FullSizeRender
Den här som visar hela New England med Vermont, New Hampshire, Connecticut, Massachusetts osv gör mig än mer fascinerad – det är nåt med kartor. Har svårt att slita mig.

FullSizeRender[2]
Kristina Lindhe, New England–fantast och den mest vana USA-resenär jag känner, är nyfiken på att höra om mina egna upplevelser under mina 15 absolut första ”USA-dagar” – i San Francisco, Los Angeles och New York – för ett par/tre veckor sedan. Jag berättar så gärna!

IMG_6060
Att säga att det är en baskollektion skulle kunna låta tråkigt … men faktum är att det är det – och det i en ytterst positiv bemärkelse. Jag kan se framför mig ett helt hem tapetserad med olika enheter ur den här kollektionen – utan att det skulle kännas som det allra minstaste lilla ”bas” … 😉

Kolla bara på Herman – musselmönstret!!! Eller den smalrandiga – Stephen!!!

En helgjuten kollektion – från början till slut!

FullSizeRender[1]
Med mig på näthinnan har jag fortfarande den här helt magnifika buketten med luktärter – den 28 april – när snögloppet yr utanför fönstret …

/Svante

Läs mer:

DELA (0)
PINNA (0)

svante-blogg-intro

Svante Öquist är chefredaktör på ELLE Decoration och har varit med sedan tidningen grundades 1992. Här delar han med sig av livet på redaktionen, hemma och i trädgården.

Välkommen till Svantes värld – hoppas du ska trivas!

[email protected]Annons

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar