Annons
Annons

Stolta & raka som furor!

Stolt och rak som en fura är också Ingegerd Råman själv – vilken integritet!

FullSizeRender
Vem behöver gardiner …?

De två praktpjäserna, 48 cm höga och 20 cm i dimeter, fann tämligen oomtvistat sin rätta plats i fönstret med våra fem bokar som fond. Det är bara familjens yngsta som inte ger ifrån sig några bifallsrop – allt får hon dock inte få bestämma.

Annons

Kan inte annat än tänka vilken förlust det är för oss alla att Orrefors inte förvaltade relationen till Ingegerd Råman – kvinnan bakom de här solitärerna – bättre. Allt som kom ur hennes händer under de år hon var knuten till bruket är fullständigt unikt och fullständigt tidlöst!

IMG_3465
Under transfern till fönstret kunde jag inte låta bli att samla ihop en del av det råmanska innehavet till en gruppbild. Särskilt de höga ”champagnerören” till höger – alla 18 unikat med individuell blästring – är älskade favoriter! Rören lyckades jag samla ihop innan de helt försvann från marknaden. De små selterglasen är en annan favorit som jag ”bara” äger sju av – det räcker bra! 😉

Stolt och rak som en fura är också Ingegerd Råman själv – vilken integritet! Och att inte vara för ”fin” för att jobba med det stora möbelvaruhuset – respekt. I maj lanseras Viktig – en stor tillfällig kollektion som hon skapat för Ikea. Något av det absolut finaste jag sett på Ikea – allt från glas och korgar av rotting till möbler. Häng på låset i maj – den kommer att säljas slut på direkten!

/Svante

Läs mer:

DELA (0)
PINNA (0)

svante-blogg-intro

Svante Öquist är chefredaktör på ELLE Decoration och har varit med sedan tidningen grundades 1992. Här delar han med sig av livet på redaktionen, hemma och i trädgården.

Välkommen till Svantes värld – hoppas du ska trivas!

[email protected]Annons

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar