Annons
Annons

torsd–sönd på 12 bilder + månd

En långhelg i mitten av september med sagolikt väder – kan en önska sig något mer ...? Nä!

IMG_0841
Torsdagskväll = tidig natt med en tegelsten.

Eftersom jag är i lyckligt innehav av Joyce Carol Oates hela svenska utgivning, i såväl eget namn som under pseudonymerna Rosamond Smith och Lauren Kelly, var det en ren lycka/tur att hitta på ”Vad jag levde för” från 1996 – oläst!

Annons

Att det sedan brinner en sprakande brasa i kakelugnen – och skymningen sakta faller utanför dörren mot trädgården – förtar inte lyckokänslan på något sätt …

IMG_0831
Fredagsmorgon med en slät kopp på favoritplasen – eller kommandobryggan som vi lite vanvördigt kallar den – helt internt!

Det är den lite asymmetriska, men ändå smått rektangulära, plats som bildas där trädgårdsmuren avslutas – den omsluter också den här ytan på tre av dess sidor. Från här har vi full uppsikt över nästan hela trädgården och, huset – men också en hisnande vy över/på gatan nedanför vår platå.

Det växer helt galet just nu – kolla krassen! Omöjlig att tygla …

IMG_0830
Vyn från min plats i A2-stolen från Grythyttan med kaffekoppen i hand. De två stolarna har varit med oss i mer än 20 år. Först på terrassen på Högbergsgatan, till Eneboda/Mörkö, till Tullinge, till Mazarinvägen 12, till Mazainvägen 1 – och nu slutligen har de hittat hem på riktigt – Mazarinvägen 11.

Många platser har de bott bo på – dock med ett gemensamt, de har alltid stått utomhus – året runt! Så är också spjälverket i massiv ek nu så vackert grånat som de bara kan bli av 20-årigt året-runt-klimat!

IMG_0842
Blickar jag bara lite åt höger skyms utsikten mot huset av en lila ridå i form av ett gigantiskt bestånd av jätteverbenor …

IMG_0867
Fredagsbuketten av höstanemoner i Signe Persson-Melins klassiska Boda Blom från 1972 skapar ett magiskt ljusspel i eftermiddagssolen.

IMG_0874
En helt fantastisk fredag har gått över i en minst lika fantastisk fredagskväll … blå timmen är snabbt överstånden och mörkret faller blixtsnabbt. Dock är månen full!

IMG_0875
Våra två stora myrtenklot har flyttat från uteplatsen utanför sovrummet till bokentrén som ligger på motsatta sidan av huset, och mot norr. Hit når morgonsolen och skapar magi i bladverket!

IMG_0878
Lördagskvällsvy från matplatsen i vardagsrummet. Har full förståelse varför husarkitekten Eskil Sundahl placerade just ett panoramafönster – just här!

IMG_0884
Buskrosen ”Beverly Hills” är inne på fjärde, eller om det t o m är femte, blomningen och är egentligen alldeles för mycket på alla sätt – just därför så betagande …

Doften är något av det godaste jag känt!

IMG_0895
Söndagseftermiddagskaffe med kärleksmums … Säger inget mer!

IMG_0896
Sticker mellan med lite arbete innan nattningen …

Det är finslipning av bildmaterialet till min presentation som ingår i ELLEs och ELLE Decorations ”TRENDSPANING” på tisdagkväll på Kägelbanan vid Mosebacke Torg här i Stockholm. Det är jag, Cia Jansson som är chefredaktör på ELLE, Emma Unckel som är skönhetsredaktör på ELLE och så förstås, allas vår egen –  Kakan Hermansson. + Att vi har gäster på scen, bland andra Per Nimér, som är kreativ ledare och designchef på Nordsjö Färg

250 utsålda platser! 😉 Pirrigt – men kul!

IMG_0846
Avslutar med trädgårdsrundan, måndag morgon och dahliaplanteringen …

En ny vecka har tagit sin början …

/Svante

Läs mer:

DELA (0)
PINNA (0)

svante-blogg-intro

Svante Öquist är chefredaktör på ELLE Decoration och har varit med sedan tidningen grundades 1992. Här delar han med sig av livet på redaktionen, hemma och i trädgården.

Välkommen till Svantes värld – hoppas du ska trivas!

[email protected]Annons

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar